5 Boekentips over Anders zijn & Autisme in de klas

Afgelopen week heb ik elke dag een blog geschreven over Autisme in de klas met daarbij een aantal tips in het kader van de Autismeweek 2016.

Ik vind het mooi dat er een week per jaar extra aandacht is voor autisme. Maar het is natuurlijk goed om er vaker aandacht aan te besteden. Vooral omdat niet iedereen bekend is met autisme. Deze kinderen en ook andere kinderen met een speciale aanpak verdienen de extra aandacht die zij nodig hebben. Niet elk kind kan zich voldoende vanuit zichzelf ontwikkelen en hebben die extra steun in de rug echt nodig!

Het werken met en voor kinderen met een speciale aanpak, waaronder autisme, is mijn passie. Ik kijk graag naar de mogelijkheden die er zijn, zodat ze weer een volgende stap kunnen maken in hun ontwikkeling. Soms is dat een grote stap en veel vaker zijn dat kleine stapjes, maar als je ook die kleine stapjes kunt zien en waarderen dan biedt dat zo veel voldoening voor het kind en voor jou, als begeleider, als leerkracht of als ouder.

Als afsluiting van de Autismeweek 2016 geef ik een aantal boekentips die leuk zijn om aan te schaffen als je leerkracht bent en een leerling met autisme in de klas hebt, maar zeker ook als je individueel met kinderen werkt.

Om te beginnen heeft Pica Uitgeverij  een leuk boekje over Anders zijn te koop in zijn webwinkel. Op de website kan je ook een lesbrief downloaden, die het meteen een stuk makkelijker maakt om een les te besteden aan het thema Anders zijn.

——————————————————————————————————–

” Vos komt uit de verf” Chantal Meijerink-Jakobs is meer een boek om met de Middenbouw te doen:

Boekentip voor kinderen met autisme:

————————————————————————————————————————————

Wat zeker niet kan ontbreken wanneer je een leerling met autisme in de klas hebt, is de Hulpwaaier Autisme in de klas.

Op de facebookpagina zal ik komende dagen nog een paar leuke tips voor boeken posten. Dus wil je op de hoogte blijven? Like dan de facebookpagina of laat een reactie achter!

Fijn weekend,

Liz